מאפה בצק חציל ממולא בגבינה ומנגולד


חומרים (24 מנות)

בצק
- 500 קמח מלא 50%
- 2 כפיות אבקת אפיה
- מעט מלח
- פילה של חציל קלוי אחד קצוץ דק
- 40 מ"ל שמן זית איכותי
- 40 מ"ל שמן קנולה
- 120 מ"ל מיץ תפוזים טבעי. 
- ביצה  להברשה
- מעט סומסום לקישוט

מילוי
- 2 חבילות מנגולד
- 250 גרם גבינה צפתית 5% של גד
- 1 כף שמן זית

אופן הכנה

מילוי
- חממות את שמן הזית
- קצצו את המנגולד והוסיפו אותו למחבת לחמש דקות
- תבלו במלח ופלפל,  הוציאו לקערה וסננו.
- חיתכו את הגבינה לקוביות של סנטימטר והוסיפו למנגולד

בצק
- ערבבו את כל החומרים היבשים.
- הכניסו פנימה את החציל.
- הוסיפו את הנוזלים ואת השמן, הקפידו לא ללוש יותר על המידה את הבצק.
- חלקו לשניים ורדדו כל מחצית למלבן.
- שימו מחצית מהמלית במרכז המלבן וסגרו לרולדה.
- מירחו את הביצה על החלק העליון של הרולדה.
- אפו בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 20 דקות.